Akció!

Graham Greene - A csendes amerika (MP3 CD)

4490 Ft

A színhely Vietnam az 1950-es évek első felében, még az amerikaiak vietnami háborúját megelőző első indokínai háború idején. Graham Greene tudósítóként dolgozott Saigonban, így részleteiben is hiteles képet fest a nem mindennapi történet köré. Lehet-e „nem belekeveredni”? Lehet-e egy népnek kívülről „jót” tenni? Ezekhez hasonló, ma is kiáltóan fontos és aktuális kérdéseket vet fel a mindvégig izgalmas regény, melynek háborús, bűnügyi és szerelmi szálai szétválaszthatatlanul összefonódnak. Szervét Tibor remekül árnyalt előadásában előtérbe kerülnek a főhős kifelé cinizmus mögé rejtett érzékeny lelki reakciói.

999 készleten

Cikkszám: TIT 9789638886385 Kategóriák: , ,

Leírás

Greene írásait két műfajba lehet sorolni, szórakoztató illetve irodalmi. Egy idő után viszont szórakoztató műveit magasabb minőségben írta meg, innen jött az elhatározás, hogy vegyítve a két műfajt, létrehoz egy sajátos írásmódot. Ennek egyik eredménye A csendes amerikai című regénye.
Az 1950-es évek Vietnamjában játszódó történet egy különleges világot mutat be számunkra, amelyet a háború, a korrupció és a politikai visszásságok még jobban bonyolítanak. Ebben a világban a diplomácia nem az íróasztal mögött dől el, hanem az éjszakai élet zűrös hátterű bárjaiban. Ezt talán csak fiatal és naiv főhősünk nem tudja, aki a kezdők lelkesedésével veti bele magát a világ megváltoztatásában.
Nagyszerű mű meleg, nyári estéken, amikor a tökéletes és pihentető kikapcsolódáshoz csak egy megfelelő könyv hiányzik.

További információk

Tömeg 0.1 kg
Előadó

Fordította

Kiadó

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Szerző

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A csendes amerika (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…