Akció!

Gavalda, Anna - A nap híre (VideoBook)

(1 vásárlói értékelés)

5,200 Ft 4,940 Ft

A VideoBook-sorozat második, a francia nyelv tanulását segítő tagja Anna Gavalda Szeretném, ha valaki valahol várna rám c. novelláskötetének 3 novelláját (IIG, Le fait du jour, Catgut) használja föl. A világhírű (és gyönyörű) szerző maga olvassa föl a novelláit – utánozhatatlanul.

14 készleten

Cikkszám: VB FH 102 Kategóriák: ,

Leírás

A VideoBook-sorozat második, a francia nyelv tanulását segítő tagja Anna Gavalda Szeretném, ha valaki valahol várna rám c. novelláskötetének 3 novelláját (IIG, Le fait du jour, Catgut) használja föl. A világhírű (és gyönyörű) szerző maga olvassa föl a novelláit – utánozhatatlanul.
VideoBook-ot olvasók úgy tanulnak nyelvet, ahogy a gyerekek, ill. ahogy idegen nyelvi környezetben lévő emberek. A módszer lényege, hogy a nyelv ne cél legyen, hanem eszköz. Eszköz arra, hogy a mi esetünkben a rendkívül érdekes rövid történeteket az olvasó megértse.
Meg is fogja érteni, hiszen erre (hetven-)hétféle segédeszköz áll rendelkezésére – gombnyomásra. Elhiteti a használóval, hogy nem nyelvet tanul – hiszen az sok buktatóval, kudarcélménnyel járhat együtt, gátlásokat okozhat -, hanem szórakozik. A VideoBook használóinak csak a sikerélmény és az élvezet jut, mégis, a három novella elolvasása/meghallgatása/megnézése végeztével nyelvtudásuk- elsősorban a beszélt nyelv értése terén – rengeteget fejlődik.
A CD-ROM – amely egyszersmind Hangoskönyv is – tartalmazza a novellák teljes, eredeti szövegét írásban, anyanyelvi felolvasó előadásában videofilmen (ennek hangja játszható le MP3-képes CD-játszón is), a 3 novella teljes szókészletét külön hangfelvételen, minden egyes szó odaillő franci nyelvű körülírását, odaillő fordítását, valamint minden mondat nyersfordítását.
A szöveg és a felolvasás, amely a számítógép képernyőjén egyidejűleg látható/hallható szinkronban fut. A szöveget, a képet (amelyen a felolvasó szeme, szája látszik) vagy a hangot külön-külön is ki lehet kapcsolni. A felolvasás bárhol megállítható, mondatonként játszható, megismételhető.
Bármely szóra kattintva a következő lehetőségek közül lehet választani:
– a szó kiejtése külön hangfelvételről (nem a videóból kivéve)
– a szó szófaja, szótári alakja, jelentésének gyakorisága
– a szó angol nyelvű magyarázata,
– a szó magyar fordítása
– a szót tartalmazó mondat fordítása
A felhasználónak természetesen gombnyomásra rendelkezésére áll egy kb. 3.000 szócikkből álló (egynyelvű és/vagy kétnyelvű) speciális hangosszótár is, amely azonban kizárólag a CD-n lévő anyag szavaiból, mint címszóból áll. Egyik nagy újdonsága, hogy minden szóhoz tartozik egy százalékban kifejezett gyakoriságmutató, amelyből kiderül, az adott szó adott értelmezése a könyvben hányszor fordul elő, milyenAz idegen szöveget olvasó/hallgató felhasználó a CD-ROM által kínált lehetőségek közül tudásszintjének megfelelően választhat. Haladóknak való a Hangoskönyv-funkció, egy MP3-at játszani képes CD/DVD-n való hallgatás, ahol a felolvasásból persze csak a hang élvezhető.

További információk

Tömeg0.2 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Formátum

Műfaj

A nap híre (VideoBook) termékről 1 értékelés

  1. Zsófi

    Az 1., de nem utolsó hangoskönyvem

    Az előadó érthetően adja elő a történetet, leköti a figyelmemet és tanulom közben a nyelvet. Vezetés közben kiváló időtöltés (főleg Budapesten, ahol sok a dugó).
    Néhol hiányolom a zenei aláfestést, ami színesebbé tenné a tartalmat.

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…