Akció!

Polcz Alaine - Ideje az öregségnek 2. (audio CD)

1970 Ft

A nagysikerű “Ideje az öregségnek” hangoskönyv folytatása.
A rendkívül népszerű írónő ismét megosztja velünk gondolatait az öregségről. A tőle megszokott, felkavaróan mély őszinteséggel vall legbelsőbb érzéseiről …

3 készleten

Cikkszám: HAN 9638672390 Kategóriák: , ,

Leírás

A nagysikerű Ideje az öregségnek hangoskönyv folytatása.

A rendkívül népszerű írónő ismét megosztja velünk gondolatait az öregségről. A tőle megszokott, felkavaróan mély őszinteséggel vall legbelsőbb érzéseiről és arról a folyamatról, amely minden ember lelkében lejátszódhat, mikor szembesül az élet múlandóságával.
Amikor az ember megöregszik, nem más lesz, csak olyanabb. Ez egy nagyon jó mondás, persze nem én találtam ki, nekem is mondta valaki. Emlékszem az arcára, a mozdulatára, mindenre, csak a nevét felejtettem el. Polcz Alaine
Az íróról:
Az írónő Kolozsvárott nőtt fel. Tizenkilenc éves volt, amikor férjhez ment egy férfihoz, akit szeretett, de akiről soha nem derült ki, hogy viszontszereti-e őt vagy sem. 1944 őszén elmenekült Kolozsvárról, ahová csak két évvel később, a háború befejezése után tért vissza.
A második világháború szörnyűségei kórházba kényszerítették, ahol újjá kellett éleszteni. Intenzív halálközeli élményei megváltoztatták korábbi világlátását, és pszichológiával, a halál és a gyász kutatásával (thanatológiával) kezdett foglalkozni.
Pályájának kezdetén felnőtt elmebetegekkel folytatott művészeti terápiát, majd gyermek-ideggondozóban játékdiagnosztikával foglalkozott, játékteszteket dolgozott ki. A SOTE II. Sz.Gyermekklinikáján ő volt a beteg, haldokló gyermekek és hozzátartozóik pszichológusa. Thanatológiai munkássága nyomán az utolsó percek tanújának is nevezik.
Nevéhez fűződik a Magyar Magyar Hospice Mozgalom megalapítása és elindulása, ő a Magyar Hospice Alapítvány elnöke.

Mivel számtalan halálesetet látott, úgy gondolja, hogy az élet nem a halállal végződik. Az a valami, amit halálnak nevezünk, átlépés egy másik minőségű és formájú életbe, egy materiális, fizikai létből egy szellemibe. Csakhogy az utolsó órák és percek nagyon fontosak. Eldönthetik, meghatározhatják az örök élet helyét és minőségét – mondta.
Tapasztalásaiból alapozó fontosságú műveket publikált a gyerekek haláltudatáról. Tanatológiai, pszichológiai munkái pedig kézikönyveknek számítanak.

További információk

Tömeg0.15 kg
Szerző

Előadó

Játékidõ

70 perc (1 audio CD)

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ideje az öregségnek 2. (audio CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…