Akció!

Kertész Ákos - Makra (MP3 CD)

4275 Ft

Makra Ferenc lemezlakatos, akit külseje, tehetsége, érdeklődése egyaránt kiemel társai közül. Irtózik a „feltűnéstől”, el szeretne bújni a tömegben, de ez éppúgy konfliktusba sodorja a környezetével, mint a „makra-ferencség” vállalása.

1000 készleten

Cikkszám: TIT 9789638809933 Kategória:

Leírás

Nem csak az a kérdés foglalkoztatott, hogy Makrának, egy ilyen tisztességes, rendes pasinak miért kell meghalnia, hanem egy ennél sokkal fontosabb, sokkal általánosabb kérdés is: Miért van az, hogy az emberek ahelyett, hogy megpróbálnának a tömegből kiemelkedni, kiválni, jobban szeretnek elbújni a tömegben. (idézve Kertész Ákos utószavából.)

Makra Ferenc lemezlakatos, akit külseje, tehetsége, érdeklődése egyaránt kiemel társai közül. Irtózik a feltűnéstől, el szeretne bújni a tömegben, de ez éppúgy konfliktusba sodorja a környezetével, mint a makra-ferencség vállalása. Letagadja szerelmét, tehetségét, erejét. Mire felismeri tévedését – tíz év reménytelen küzdelem után – már nincs visszaút, nem lát más kiutat, és öngyilkosságba menekül.
Kertész Ákos, aki eredetileg filmrendezőnek, operatőrnek készült, és sokat forgott a filmvilágban, mesterien bánik a drámai témával, láttatja az eseményeket, és a regény hömpölygő szövege mindvégig fenntartja a feszültséget. Ezt tolmácsolja nagyszerűen Vallai Péternek az érzelmeket a kornak megfelelő intenzitással átélő előadása.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Játékidõ

12 óra

Formátum

Műfaj

Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Makra (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…