Akció!

Dahl, Roald - Meghökkentő mesék 1. (VideoBook)

5,200 Ft 4,940 Ft

A VideoBook-sorozat első, az angol nyelv tanulását segítő tagja Roald Dahl Meghökkentő mesék c. sorozatának 3 novelláját (Pig, Lamb, The Way up to Heaven) használja föl.
A VideoBook egy módszertanilag teljesen új, az idegen nyelvet látás, hallás, olvasás útján egyidejűleg érzékeltető, s elsősorban a nyelvet önállóan tanulók részére alkalmas nyelvtanulási segédeszköz-sorozat.

12 készleten

Cikkszám: VB EH 103 Kategóriák: ,

Leírás

Roald Dahl a XX. század egyik legolvasottabb írója. Méltán. Valóban meghökkentő meséi évtizedek óta a szórakoztató rémtörténet megtestesítői a magyar közönség előtt is. A norvég szülőktől származó walesi születésű angol író legszórakoztatóbb és mélyen tanulságos novellái ezek. Mulatságos, de elgondolkoztató esetek a felnőtt gyermekek számára. Hétköznapi emberek kerülnek szokatlan és nagyon ötletes helyzetekbe, amelyek logikusan indulnak, de egy hihetetlen fordulat következtében minden fenekestől felfordul És az olvasó hol borzong, hol meg hahotázik. (Néha együtt)
A VideoBook-ot olvasók úgy tanulnak nyelvet, ahogy a gyerekek, ill. ahogy idegen nyelvi környezetben lévő emberek. A módszer lényege, hogy a nyelv ne cél legyen, hanem eszköz. Eszköz arra, hogy a mi esetünkben a rendkívül érdekes rövid történeteket az olvasó megértse. Meg is fogja érteni, hiszen erre (hetven-)hétféle segédeszköz áll rendelkezésére – gombnyomásra. Elhitetjük a használóval, hogy nem nyelvet tanul – hiszen az sok buktatóval, kudarcélménnyel járhat együtt, gátlásokat okozhat -, hanem szórakozik. A VideoBook használóinak csak a sikerélmény és az élvezet jut, mégis, a három novella elolvasása/meghallgatása/megnézése végeztével nyelvtudásuk – elsősorban a beszélt nyelv értése terén – rengeteget fejlődik.
A CD-ROM – amely egyszersmind Hangoskönyv is – tartalmazza a novellák teljes, eredeti szövegét írásban, anyanyelvi felolvasó előadásában videofilmen (ennek hangja játszható le MP3-képes CD-játszón is), a 3 novella teljes szókészletét külön hangfelvételen, minden egyes szó odaillő angol nyelvű körülírását, odaillő fordítását, valamint minden mondat nyersfordítását.
A szöveg és a felolvasás, amely a számítógép képernyőjén egyidejűleg látható/hallható szinkronban fut. A szöveget, a képet (amelyen a felolvasó szeme, szája látszik) vagy a hangot külön-külön is ki lehet kapcsolni. A felolvasás bárhol megállítható, mondatonként játszható, megismételhető.
Bármely szóra kattintva a következő lehetőségek közül lehet választani:
– a szó kiejtése külön hangfelvételről (nem a videóból kivéve)
– a szó szófaja, szótári alakja, jelentésének gyakorisága
– a szó angol nyelvű magyarázata,
– a szó magyar fordítása
– a szót tartalmazó mondat fordítása
A felhasználónak természetesen gombnyomásra rendelkezésére áll egy kb. 3.000 szócikkből álló (egynyelvű és/vagy kétnyelvű) speciális hangosszótár is, amely azonban kizárólag a CD-n lévő anyag szavaiból, mint címszóból áll. Egyik nagy újdonsága, hogy minden szóhoz tartozik egy százalékban kifejezett gyakoriságmutató, amelyből kiderül, az adott szó adott értelmezése a könyvben hányszor fordul elő, milyen fontos.
Az idegen szöveget olvasó/hallgató felhasználó a CD-ROM által kínált lehetőségek közül tudásszintjének megfelelően választhat. Haladóknak való a Hangoskönyv-funkció, egy MP3-at játszani képes CD/DVD-n való hallgatás, ahol a felolvasásból persze csak a hang élvezhető.

További információk

Tömeg0.2 kg
Szerző

Előadó

, ,

Kiadó

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Meghökkentő mesék 1. (VideoBook)” értékelése elsőként