Akció!

Daniel, Keyes - Virágot Algernonnak (MP3 CD)

4741 Ft

Mi lenne, ha az intelligencia műtéttel megnövelhető lenne. Boldogabb-e az okosabb ember? Charlie Gordon nem lesz boldogabb attól, hogy IQ-ját 70-ről 180-ra növelik. De az eredmény nem is tartós. Néhány hónap alatt megy végbe a szenzációs változás, majd a leépülés.

999 készleten

Cikkszám: TIT 9786155157059 Kategóriák: , ,

Leírás

Charley Gordon 32 éves és szellemileg visszamaradott segédmunkásként dolgozó fiatalember. Egy valami különbözteti meg a hozzá hasonlóktól: hihetetlenül vágyik a tudásra. Bármire képes lenne azért, hogy ő is okos legyen.

A 70-es IQ-val rendelkező férfi élete teljesnek mondható, dolgozik, iskolába jár és úgy véli vannak barátai. Boldognak érzi magát. A tökéletességhez már csak az hiányzik, – legalábbis ő így gondolja – hogy okosabb legyen.
Ezért rögtön igent mond arra a felkérésre, hogy egy műtét segítségével megemeljék az intelligencia szintjét. A kezdetekkor még semmit sem ért, fog fel az egész folyamatból. De ahogy nyílik az elméje, úgy világosodik meg. Élete megváltozik és ahelyett, hogy kiteljesedne inkább befelé fordul és boldogtalanná válik.

Naplójából – a pszichológus író beleérző képessége révén – megismerhetjük, hogyan látja a szellemileg visszamaradott ember a saját helyzetét. És megláthatjuk, hogy mennyire elszakadhat egymástól a szellemi és az érzelmi fejlődés.

Egy megindító történet a kitartásról, a tudni akarásról, és egy szellemileg visszamaradt ember gondolatairól, szeretetéhségéről. Fekete Ernő nagyszerű előadása drámai erővel jeleníti meg Charley Grodon fantasztikus történetét.

További információk

Tömeg 0.1 kg
Szerző

Előadó

Fordította

Kiadó

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Virágot Algernonnak (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…