Tolkien, J.R.R. - A hobbit (MP3 CD)

2990 Ft

A Hobbit, mint Tolkien sok más írása, gyermekeinek szóló történetként indult. Először 1937-ben jelent meg és ma méltán világhírű gyermekmese. De több is ennél. Mindenkihez szól, akiben még ott él a gyermek.

Elfogyott

Cikkszám: 9789630949316 Kategóriák: ,

Leírás

A Hobbit, mint Tolkien sok más írása, gyermekeinek szóló történetként indult. Először 1937-ben jelent meg és ma méltán világhírű gyermekmese. De több is ennél. Mindenkihez szól, akiben még ott él a gyermek. A világ, ahol játszódik, korai változata Középföldének. De már megtalálhatók benne Tolkien világának legfontosabb alkotóelemei; tündék, törpök, hobbitok, Gandalf a mágus, és felbukkan a Gyűrű is. Magában is elbűvölő, fantasztikus Mese , mely egyben A Gyűrűk Urának előzménye.

J. R. R. Tolkien 1892. január 3-án született a dél-afrikai Bloemfonteinben. Harcolt az első világháborúban, majd a tudósi pályára lépett, és a világ egyik legjobb filológusaként vált ismertté. Széles körben mégis inkább arról nevezetes, hogy ő teremtette meg Középföldét, s a szerzője lett olyan klasszikus műveknek, mint A HOBBIT, A GYŰRŰK URA és A SZILMARILOK. 81 éves korában, 1973. szeptember 2-án hunyt el.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

740 perc

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A hobbit (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…