Posted on Hozzászólás most!

A Pál utcai fiúk – A kötelező olvasmány hangoskönyv formában ingyen

Nemecsek a füvészkerti Pálmaházban – Illusztráció a könyv első kiadásában, 1907.

Új ingyenes hangoskönyv jelent meg a MEK kínálatában.

A Pál utcai fiúk egy klasszikus, magyar gyermekregény, amelyet Molnár Ferenc írt. A történet a Pál utcában játszódik, ahol egy csapat fiatal fiú éli mindennapjait. A fiúk kalandjaikat és kihívásaikat osztják meg egymással, miközben megtanulnak felnőni és felelősséget vállalni a cselekedeteikért.

A könyv a korabeli Magyarország szegénynegyedének életét és kultúráját ábrázolja életszerűen és érzékletesen, és a Pál utcai fiúk karakterei alakítják ki a történetet. A regény főszereplője, Laci bácsi, aki a fiúk mentora és barátja.

A Pál utcai fiúk olvasása közben az olvasók beleélhetik magukat a fiúk életébe, és átélhetik a kalandokat és kihívásokat, amelyekkel szembesülnek. A regény a fiatalságról, a barátságról, és az életre való felkészülésről szól, így mindenki számára tanulságos és inspiráló olvasmány lehet.

A Pál utcai fiúk hangoskönyv letöltése könnyen elérhető a lenti linkeken, és a hallgatása biztosan felkelti az hallgató figyelmét, valamint arra ösztönzi, hogy felfedezzék a könyv csodálatos világát. Ha érdekelnek a gyermekregények, akkor ez a könyv neked való!

[…] Úgy kiáltották, hogy „Éljen a grund!” – mintha azt kiáltották volna, hogy „Éljen a haza!” És ragyogtak szemeik, és mindenkinek tele volt a szíve.

A Pál utcai fiúk – A kötelező olvasmány hangoskönyv formában ingyen részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Hangoskönyvek gyerekeknek

A gyerekeknek szóló hangoskönyvek egyre népszerűbbek, és nem véletlenül. Manapság egyre több szülő és tanár fedezi fel az előnyeiket a gyerekek fejlődésében.

Az egyik legnagyobb előny a hangoskönyvekben a gyerekek számára a nyelvtanulásban rejlik. Ha egy gyermek még nem tud olvasni, de szeretne a szüleitől különböző történeteket hallgatni, a hangoskönyv lehet a tökéletes megoldás. Így a gyermek még a olvasás elsajátítása előtt is megismerkedhet a szépirodalommal és a nyelvtanulással.

Másik előny, hogy a hangoskönyvek segítenek a gyerekeknek abban, hogy jobban koncentráljanak. Ha egy gyermeknek nehézséget okoz az olvasás, a hangoskönyv lehet a tökéletes megoldás, mert így a gyermek csak a történetre kell koncentráljon, nem pedig az olvasásra.

A hangoskönyvek segítenek a gyerekekben az érdeklődés kialakításában is. Ha egy gyermeknek száraznak tűnik egy történet, de ha meghallgatja, sokkal élvezetesebbé válhat számára. A hangoskönyvek lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek, hogy elkalandozzanak, használják a képzelőerejüket és új perspektívákból nézzék a világot.

Végül, de nem utolsósorban, a hangoskönyvek segítenek a gyerekekben az olvasás szeretetének kialakításában. Ha egy gyermek megszeret egy történetet, amit meghallgatott, később sokkal nagyobb eséllyel fogja szeretni az olvasást is.

Összességében tehát a hangoskönyvek számos előnyt kínálnak a gyerekek számára. Ha szeretnél többet megtudni róluk, és kipróbálnád őket a gyerekeiddel, ne habozz, válassz a kínálatunkból.

Posted on Hozzászólás most!

Hangoskönyvek előnyei a papírkönyvekkel szemben

Az egyik legnagyobb előny a hangoskönyvekben az elérhetőség. Nem kell a könyvet magaddal cipelned, elég csak egy okostelefon vagy egy MP3-lejátszó, és máris bárhova magaddal viheted a hangoskönyvet. Ez különösen hasznos lehet, ha sokat utazol, vagy ha egyszerűen csak szeretnél többet olvasni, de kevés szabadidőd van.

Másodszor, a hangoskönyvek segíthetnek abban, hogy több könyvet olvassunk el ugyanabban az idő alatt. Mivel a hangoskönyveket utazás közben is hallgathatjuk, kihasználhatjuk azokat az időszakokat, amikor úgysem tudunk olvasni (pl. autóban utazás közben), hogy mégis előrelépést tegyünk a könyveinkben.

Harmadszor, a hangoskönyvek nagyon hasznosak lehetnek a nyelvtanulóknak. Mivel a hangoskönyvek általában anyanyelvi beszélők által vannak felvéve, segítségükkel megismerkedhetünk a nyelv valódi árnyalataival és ritmusával.

Végül, de nem utolsósorban, a hangoskönyvek lehetővé teszik, hogy könnyebben hozzáférjünk olyan könyvekhez, amelyek másképp esetleg nehézkesek volnának számunkra. Például, ha valakinek olyan íráskészsége van, amely miatt nehézkes lenne olvasnia a könyvet, a hangoskönyv lehetővé teszi, hogy mégis megtapasztalja az olvasás élményét

Posted on Hozzászólás most!

Biblia: Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás – Ingyenes hangoskönyv letöltés

A Biblia teljes hanganyaga elérhető a MEK kínálatában.

Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet.
A föld puszta volt és üres, sötétség borította a mélységeket, és Isten lelke lebegett a vizek fölött.

Biblia: Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás – Ingyenes hangoskönyv letöltés részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Móricz Zsigmond Úri muri – Ingyenes hangoskönyv letöltés

Új ingyenes hangoskönyv jelent meg a MEK kínálatában.

A magyar ember meg van róla győződve, hogy jó feleségtartó, viszont már az iskolában arra tanítottak bennünket, hogy az ősmagyarok egynejűségben éltek, s a feleség egyenrangú volt az urával. Hát én láttam, hogy másfajta népek hogy tartják a feleségüket. A német úgy tartja, mint egy háztartási hivatalnokot. A zsidó úgy, mint egy háremhölgyet, de egy emancipált háremhölgyet. Az olasz, mint egy rabot. Bezárja a házba, s féltékeny, s egy életen át nem szűnik meg vad ellenőrzés alatt tartani. De a magyar embernél az asszonynak a legbizonytalanabb a pozíciója, mert a magyar asszonynak úrnak is kell lenni, rabszolgának is, műveltnek is, butának is. Istennőnek is, ringyójának is, mert a magyar úr úgy néz a feleségére, mint felsőbbrendű lényre, akit sikerült neki leigázni.

Móricz Zsigmond Úri muri – Ingyenes hangoskönyv letöltés részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Cressida Cowell – Parányi detektívek hangoskönyv

A McDonald’s Magyarország álltal a gyermek menü mellé adott Parányi detektívek sorozat kötetei már hangoskönyv formában is elérhetőek teljesen ingyen. A meséket Rajkai Zoltán, a budapesti Katona József Színház és Bognár Gyöngyvér a Kecskeméti Nemzeti Színház művészei olvassák fel.

Az összes eddig megjelent mese meghallgatható a McDonald’s Soundcloud oldalán.

Forrás: McDonald’s

Posted on Hozzászólás most!

Gesztesi Károly – Négy evangélium hangoskönyv

Április 16-án ünnepelné 59. születésnapját Gesztesi Károly. Az elhunyt színész egyik utolsó munkája pedig egy hangoskönyv volt, amit azonban már nem tudott befejezni. Máté fia gondoskodott arról, hogy édesapja szellemi öröksége minél többekhez eljuthasson. A négy evangéliumot eddig már több százezren meghallgatták. Halgassa meg Ön is az alábbi Youtube vieók segítségével.

Gesztesi Károly – Négy evangélium hangoskönyv részletei…
Posted on Hozzászólás most!

Don Quijote hangoskönyv

Új ingyenes hangoskönyv jelent meg a MEK kínálatában.

Felbátorítva attól a szíves fogadtatástól és magas kegytől, melyben nagyméltóságod mint a szépművészetnek oly hő pártolója minden könyvet részesít, s főleg azokat, melyek nemességöknél fogva nem alacsonyodnak le, hogy értetlen tömeg kedvét keressék s neki szolgáljanak: arra határoztam el magamat, hogy Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha nagyméltóságod magas nevének védelme alatt lásson napvilágot, s azzal a hódoló tisztelettel, mellyel ily nagyságnak tartozom, esedezve kérem nagyméltóságodat, vegye kegyes pártfogásába e könyvet…
Don Quijote hangoskönyv részletei…
Posted on Hozzászólás most!

🎄Karácsonyi szállítás, év végi munkarend – 2021

Letölhető hangoskönyvek:

A letölthető termékeket nem érint a logisztikai központunk nyitva tartása, azok bármikor rendelhetőek, fizetés után pedig azonnal letölthetőek.

Fizikai termékek, CD lemezek:

A decembert 17-ig leadott rendelések valószínüleg megérkeznek karácsonyig, de a futárszolgálatok sajnos hajlamosak megcsúszni ezen időszakban, így az ajándéknak szánt CD-k megrendelését ne halaszd az utolsó pillantra.

2021 december 24. és 2022. január 03. között raktárunk zárva tart, személyes átvételre ezen időszak alatt nincs lehetőség.

Utolsó munkanap: december 23 csütörtök, 11 óráig.

Első munkanap: január 04. hétfő

Első kiszállítás, postázás: 2022. január 12. szerda

Posted on Hozzászólás most!

Jókai Mór: Sárga rózsa – Ingyenes hangoskönyv letöltés

Új ingyenes hangoskönyv jelent meg a MEK kínálatában.

Látod? Látod? Kedves lovam. „Vidám”. Ilyen a leány! Kívül arany, belül ezüst. Mikor igazat mond, annak is fele hazugság, mikor hazudik, annak is fele igaz. … Sohasem tanulja azt ki senki. … Te tudod, hogy milyen nagyon szerettem? … Hányszor megvéreztem az oldaladat sarkantyúval, csakhogy hamarább odavígy hozzá! … Hányszor hagytalak kikötve a kapu előtt, hóban, sárban, csikorgó időben, forró napsütésben, te kedves, jó lovam! Terád nem gondoltam, csak őtet szerettem.

Jókai Mór: Sárga rózsa – Ingyenes hangoskönyv letöltés részletei…