Rejtő Jenő - A tizennégykarátos autó (MP3 CD)

(1 vásárlói értékelés)

2990 Ft

Rejtőnek ebben a történetében Gorcsev Iván száguldozik tűzön-vízen keresztül rejtélyes autójával. Ezúttal is izgalmas és mulatságos eseményekben lehet része az olvasónak, illetve hallgatónak. Eltűnt és visszatérő holttestek, személycserék, szellemes …

Elfogyott

Cikkszám: 9789630949248 Kategóriák: , , , ,

Leírás

Rejtőnek ebben a történetében Gorcsev Iván száguldozik tűzön-vízen keresztül rejtélyes autójával. Ezúttal is izgalmas és mulatságos eseményekben lehet része az olvasónak, illetve hallgatónak. Eltűnt és visszatérő holttestek, személycserék, szellemes ötletek sokasága. És persze szerelem. A tizennégykarátos autót, Rejtő talán legsikerültebb ponyvaparódiáját Rudolf Péter nem kevésbé szórakoztató előadásában hallgathatjuk meg. Rejtő Jenő (született Reich Jenő, írói álnevei: P. Howard, Gibson Lavery) (Budapest, 1905. március 29. – Jevdokovo, Szovjetunió, 1943. január 1.); magyar író. Látszatra ponyvaregényeket írt, azonban életművét manapság már az irodalmi körök is nagyra értékelik. Olvasottsága Jókai Móréval vetekszik. A pesti művészi élet ismert alakja volt, barátság fűzte a kor jelentős művészeihez, így például Karinthy Frigyeshez és Kabos Gyulához is. Külföldi útjairól hazatérve színdarabokat írt. Nagy sikert aratott az Aki mer, az nyer című operettje (1934). Sajátos humorú, gyakran idegenlégiós témájú kalandregényeket írt, amelyek rendszerint folytatásokban jelentek meg a lapokban. Stílusában tudatosan törekedett a filmszerű vágások technikájára: bementünk a bakterházba, azután elhelyeztük a baktert az ágy alatt, a felgyorsult cselekményt rövid, egy-két szavas mondatokkal fejezte ki. Humora bölcselkedő megjegyzéseiben is érvényesült, például: Egy szabó mondja: Az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye – rövid és céltalan. Más: A nő olyan, mint egy költői hasonlat – ha szép, az sem baj, hogy semmi értelme. 1942-ben nyilas feljelentés alapján súlyos betegen hurcolták el a nagykátai kórházból egy büntetőszázadba. A szovjet fronton, munkaszolgálatosként vesztette életét harmincnyolc éves korában. Műveihez 1956 előtt csak a feketepiacon lehetett (borsos áron) hozzájutni; új kiadásban A fehér folt jelent meg elsőként, 1958-ban.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

418 perc

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

A tizennégykarátos autó (MP3 CD) termékről 1 értékelés

  1. Anna

    Nagyon tetszett

    A tizennégy karátos autó cd-t kaptuk karácsonyra, és Rudolf Péter előadása (egyébként is kedvelem a hangját) nagyon tetszett.
    Egy hosszab autóbusz útra ajánlom mindenkinek.
    A szemem sokat romlott az elmúlt néhány évtized alatt, nehezen tudnám ismét az összes könyvet újraolvasni, az egész sorozatot szeretném CD-n meghallgatni.

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…