Hesse, Hermann - Assisi Ferenc

2990 Ft

Sok ember tudatában Assisi Szent Ferenc alakja romantikus álmodozóként él, mint egy különc ifjú, aki az emberektől félrevonulva a természet szépségeinek szentelte életét, s a madarakkal beszélgetett. Egy olyan szent rajzolódik ki előttünk, aki megkérdőjelezi a sajátjához hasonlóan a mi korunkat is.

11 készleten

Cikkszám: 9789630977722 Kategóriák: , ,

Leírás

Sok ember tudatában Assisi Szent Ferenc alakja romantikus álmodozóként él, mint egy különc ifjú, aki az emberektől félrevonulva a természet szépségeinek szentelte életét, s a madarakkal beszélgetett. Egy olyan szent rajzolódik ki előttünk, aki – miközben a teremtés szépségeinek csodálatára és békére buzdít –, megkérdőjelezi a sajátjához hasonlóan a mi korunkat is, hiszen szavaival és életével legnyugtalanítóbb bűneink ellenpéldáját állítja.

„Éltek más szentek is, kiknek lelke semmivel sem volt kevésbé tiszta és nemes, ám rájuk mégis kevésbé emlékezünk, ő azonban gyermek volt és költő, a szeretet mestere és tanítója, minden teremtmény alázatos barátja és fivére, és ha az emberek elfelednék, kövek és források, virágok és madarak beszélnének róla.”

További információk

Tömeg 0.7 kg
Szerző

Előadó

Fordította

Kiadó

Játékidõ

94 perc

Formátum

Műfaj

,

A felolvasás nyelve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Assisi Ferenc” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…