Akció!

Ottlik Géza - Iskola a határon (Letölthető)

Original price was: 5991 Ft.Current price is: 5864 Ft.

A XX. századi magyar irodalom legfontosabb művei azok, amelyek a magyarság számára érthetővé teszik a század eseményeit, és a megadják ehhez lélektani hátteret. Közöttük is az egyik mérföldkő Ottlik …

Figyelem! Ezen termék vásárlás után a hangoskönyv letölthetővé válik, nem kerül CD szállításra.

Cikkszám: TIT 9881487060-L Kategóriák: , , ,

Hallgasson bele:

Leírás

A XX. századi magyar irodalom legfontosabb művei azok, amelyek a magyarság számára érthetővé teszik a század eseményeit, és a megadják ehhez lélektani hátteret. Közöttük is az egyik mérföldkő Ottlik Géza Iskola a határon című regénye.
Ottlik Géza az a magyar író, akinek élete átível az egész XX. századon. E hosszú élet alatt ugyan csak kis írói életművet hagyott ránk, ennek főművét – a most hangoskönyv formában megjelenő regényét – azonban mindenkinek ismernie kellene. A mű egy század eleji, határ menti bentlakásos katonaiskolában játszódik, ahol a Monarchia hagyományai szerint a vakfegyelem áll mindenek előtt. A családjaiktól elszakított kiskamaszok belecsöppennek egy zárt világba, ahol a megaláztatások és fizikai kínok egész sorát kell már ilyen fiatalon megélniük. Az író saját élményeit használja fel a nyomasztó légkör ábrázolásához, hiszen maga is ilyen iskolába járt.
Ami mégis reménysugár ebben reménytelennek tűnő helyzetben az író humanizmusa és tisztelete az emberi méltóság iránt.

További információk

Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

15 óra (1 MP3 CD)

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Iskola a határon (Letölthető)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…