Örkény István - Mese-levelek (audio CD)

1990 Ft

Örkény István gyermekeinek, Angélának és Antalnak szóló mese-leveleit ugyanaz a groteszk szemlélet- és elbeszélésmód,
a logikailag össze nem illő elemek bizarr, egyszerre nevettető és borzongató hatást keltő társítása jellemzi, mint más jól ismert alkotásait.

Elfogyott

Cikkszám: 9789630964302 Kategóriák: ,

Leírás

Örkény István nem csak munkájában törekedett a tökéletességre, hanem magánéletében is. Emiatt nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy még válása után is teljes mértékben a gyermekei mellett álljon. A távolság miatt születtek meg a Mese-levelek novellagyűjtemény írásai.

Biztosra vehető, hogy ezeket a rövid írásokat Örkény nem a nyilvánosságnak szánta. Egy átlagember őszinteségével, viszont egy író látásmódjával fűszerezett rövid történeteket olvashatunk. Ezek a novellák is tartalmazzák a tipikus Örkény stílust, viszont mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek szórakoztató lehet.

A gyermekek a szó szerinti értelmezés kissé vicces és elképesztő hasonlatai miatt élvezik a művet. A piros lámpát a fenekén vivő elefánt, a kagyló, ami szereti a tökfőzeléket és még sok mindent említhetnék.
A felnőttek a gyermeknevelés egyik érdekes fajtájába, nem mindennapi módjába láthatnak bele. Egy apa próbálkozásait követhetjük aki a távolság ellenére is a gyermekei mellett szeretne állni.

A mű magáért beszél és felejthetetlen pillanatokat adhat kicsiknek és nagyoknak. Családoknak, ahol közös program lehet ennek a műnek a meghallgatása.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

70 perc

Formátum

Műfaj

Sorozat

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mese-levelek (audio CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…