Akció!

Neil Young sétány (audio CD)

3470 Ft

A szeretet nevében üldöztek már, irtottak, kegyetlenkedtek, sőt: szerettek is. Young – az örök “ifjú” – 1945. november 12-én látta meg a napvilágot Torontóban. A szabadság szárnyemelő fuvallata a ..

Elfogyott

Cikkszám: CD 001 Kategóriák: ,

Hallgasson bele:

Leírás

A szeretet nevében üldöztek már, irtottak, kegyetlenkedtek, sőt: szerettek is. Young – az örök ifjú – 1945. november 12-én látta meg a napvilágot Torontóban. A szabadság szárnyemelő fuvallata a hatvanas-hetvenes évek fordulójában söpört végig Amerikán. (Úgy, hogy még nekünk is jutott belőle kis használt levegő ideát). Woodstock után, 25 évesen, Neil Young már fogalom. Crosby, Stills és Nash neve mellett, együtt és külön. Az Eper és vér zenéje még facsargatja a mozi-szíveket, aztán a korszak, ahogy jött, eltűnik – a forgószél elül. Talán nem érdektelen megjegyezni – amire kellő távlatból mostanában jöhetünk rá – hogy ez a korszak – ellentétben más világnézeti divatokkal, politikai érákkal – nem bukott meg. Éppen hogy csak elhalványult, felszívódott a világ-éterbe. Utóvédként néhány lebucskázott angyal kószál még a levegőben, lassanként ők is elröppennek. Neil Young maradt, aki volt – mindig más – és elképesztő, hogy mindig érvényes.
A Neil Young Sétány egy magyar négyesfogat találmánya. Sülyi Péter , az Omega egykori szövegírója adott magyar hangot Neil Young dalainak, és három jóbarát adja elő őket. Huzella Péter egykor a Kalákában kezdte, Rátóti Zoltán különböző színházak után most a Nemzetinél tart, Tóth István pedig az őrségi Hétrét zenekar alapítója.
Találkahely? Zenei andalgó? Nem is annyira hely, inkább alkalom… Hogy a szív természetes nyugalmát fölvegyük… Tégy úgy, mint aki nem szalad- ajánlja az egyik dal… Alkalom a találkozásra szembejövőknek és együtthaladóknak. Megálmodásához az inspirációt a szeretett Neil Young dalok adták, amelyekből ízelítőként úgy nyújtunk át néhányat, ahogyan ő sosem tette volna: magyarul.
Tartalom:
Áron vett szabadság
A teve és a tű foka
Mi kéne?
Öregember
Lágy kő
Minden csendes
Szájon át
Nincs hiány
Zónák
Mikor nagypapa
A férfi és a szűz
Veszett ügy
Merített dal
Napfény ragyog

További információk

Tömeg 0.15 kg
Előadó

, ,

Kiadó

Játékidõ

kb. 65 perc (1 audio CD)

Formátum

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Neil Young sétány (audio CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…