Hamvas Béla - Patmosz I. (MP3 CD)

2990 Ft

„Az ég hatása jónak lenni, a föld hatása a bőség, az ember hatása a rend. Mindenkinek csak egyetlen dologra van szüksége: igazán élni”

6 készleten

Cikkszám: 9789630961769 Kategória:

Leírás

A régiek azt mondják: tisztátalan lélekkel a hatalom után nyúlni olyan, mintha valaki sáros lábbal lépne a szentélybe. A közösség szent, csak megtisztított tudattal szabad hozzá közelíteni.
Amióta János apostolt a Római Birodalom Patmoszra száműzte, a sziget neve az exilium jelképe lett. Hamvas Patmosza Inota, Tiszapalkonya, Bokod, az ötvenes-hatvanas évek hőerőműveinek, raktárainak, barakkjainak világa. Legérettebb esszékötetéből azonban nem a megkeseredettség szól. „Soha ezt a korrupt valóságot az igazi valósággal össze nem tévesztem”.
Aki érteni akarja a középszerűségből és értelmi homályból kirobbanó forradalmak, terrorállamok, világháborúk és „hazug békék” viharait, amit mi történelemnek nevezünk, figyeljen.
Nem a politikával van baj. A képlet nagyon egyszerű: tilos a közösség dolgaihoz tisztátalan kézzel nyúlni. De nincs ennél az egyszerűnél nehezebb. Hamvas írja: „Az ég hatása jónak lenni, a föld hatása a bőség, az ember hatása a rend. Mindenkinek csak egyetlen dologra van szüksége: igazán élni Dúl Antal

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

250 perc

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Patmosz I. (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…