Akció!

Mikszáth Kálmán - Szent Péter esernyője (MP3 CD)

3,990 Ft 2,990 Ft

Mikszáth életműve a romantika és a realizmus találkozása, ez a regény azonban inkább romantikus, mintsem realista, hiszen egy legendát és egy szép szerelmi történetet beszél el. Az író csöndes humora és finom iróniája a szemünk előtt szépíti meg a sötét eseményeket és aljas szándékokat, de a regény vidám alaptónusa nem engedi tragikussá fajulni a hangnemet. Mikszáth megbocsátó figyelme és remek jellemrajzai pompásan kiegészítik az anekdotázó hangnemet.
Tartalom: A kétéves Bélyi Veronka árván marad, és egyetlen rokonához, a bátyjához, egy koldusszegény, messzi faluban élő paphoz viszik, és mint egy csomagot, leteszik a paplak elé. Bátyja, aki nemhogy az ő születéséről, de még anyjuk haláláról és temetéséről sem tudott, annyira megzavarodik a gyászhírtől és a különös ajándéktól, hogy a gyermekről való gondoskodásról egészen megfeledkezve templomába megy, hogy égi tanácsért imádkozzék. Arra riad fel, hogy közben hatalmas zápor kerekedett. Rémülten rohan ki a kislányhoz, de látja, hogy a gyermeket közben valaki betakarta egy ütött-kopott piros esernyővel. Senki sem tudja, kié lehet az esernyő, és miután egyre különösebb események középpontjába kerül, hamarosan elterjed róla, hogy nem kisebb személyiség, mint maga Szent Péter szállt le a mennyekből, hogy betakarja a gyermeket.

1000 készleten

Cikkszám: TIT 9786155157042 Kategóriák: ,

Leírás

Mikszáth életműve a romantika és a realizmus találkozása, ez a regény azonban inkább Romantikus , mintsem realista, hiszen egy legendát és egy szép szerelmi történetet beszél el.

További információk

Tömeg0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

7 óra (1 MP3 CD)

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szent Péter esernyője (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…