Titi Hajnalka - Varázslatos téli mesék (E-hangoskönyv)

2990 Ft

Figyelem! Ezen termék vásárlás után a hangoskönyv letölthetővé válik, nem kerül CD szállításra.

Cikkszám: HELM 9786156466907 Kategóriák: ,

Leírás

Tél. A mesék és a varázslat évszaka. Mi lehet meghittebb, mint egy kényelmes takaróba burkolózni és varázslatos történeteket hallgatni? Ebben a csodálatos mesekönyvben egy egész csokor téli történet vár, hogy elkalandozz a képzelet világába.
Többek között megismerheted a három testvért: Decembert, Januárt és Februárt; nyomozhatsz Bernivel és Picivel a répatolvaj után, aki ellopta a hóember orrát. Ellátogatunk a pingvin óvodába, végig követheted Ádáz farkaskutya kalandjait, aki nagy megpróbáltatások után szerető gazdira talál, továbbá, elmesélem neked, hogy hogyan várják Nyuszivárosban a karácsonyt.
Megtudhatod a Mikulás virág születésének a történetét, s hogy a szent estét igazán meghitté varázsoljuk, megírtam Jézus születését, egy csodás verses mesében. A szenteste, sokunk szerint a csodák éjszakája, amikor bármi megtörténhet, ezekről a csodákról mesélek a könyvben felsorakoztatott karácsonyi meséimben: Az angyalok ajándéka, A legkedvesebb ajándék, Az olvasás öröme, A csodák éjszakája, Az erdő karácsonya, Karácsonyi kívánság, Télapó karácsonya, Hóemberke karácsonya, Az aranyszelence varázsa, Nagyhantás Tóbiás, Kétbalkezes Csalampér, A magányos egérke, Pindur és a varázssapka.
Hogy megismerj valami újat, további kalandok várnak, más népek meselényeivel!
A matagot például Franciaországban él, és szeret állatbőrbe bújni. Általában gonoszak, de néhányuk szerencsét hoz, mint például a „bűvészmacska”, amelyről azt mondják, hogy gazdagságot hoz a házhoz, ha jól táplálják. Hagyományosan a gazdagságot hozó matagotot friss, gömbölyded csirkével kell elcsábítani, majd az új gazdája haza kell vigye anélkül, hogy hátranézne. Ha a macska minden étkezéskor megkapja az első falat ételt és italt, minden reggel egy tömör aranyérmével fizet gazdájának. Viszont nem szabad egész életen át megtartani, mert ha a tulajdonos haldoklik, hosszú kínok várnak rá, míg el nem engedi. Benjamin, beteg édesanyjával él nagy szegénységben és elindul, hogy megkeresse a matagotot.
A svájci folklórban Barbegazi egy törpéhez vagy gnómhoz hasonló nagyszakállú, nagy lábú lény. Saját magához képest, aránytalanul hatalmas lábát, sítalpat megszégyenítve használva, jön- megy az otthonának számító hegyekben. Nyáron barlangokban és alagutakban tanyázik, és az első hóesésig ki sem jön. Füttyjellel figyelmezteti a síelőket a lavina veszélyre, van hogy segít ki is ásni őket. Egyik verses mesémben Barbegazi és egy kislány igaz barátságáról mesélek. Kalandozz velem Te is, ezekre az ismeretlen messzi tájakra, a képzelet szárnyán!
Ebben a kötetben 28 varázslatos téli mese vár, hogy bearanyozza neked, a tél szürke hétköznapjait!

További információk

Szerző

Formátum

Kiadó

A felolvasás nyelve

Előadó

Érdekelhetnek még…