Posted on Hozzászólás most!

Hangoskönyv ajánló: 30 perc Stresszoldó relaxáció

Kialakulásáért számos dolog felelős, de elsőként saját magunk tehetünk ellene!

Stesszoldásban segítségül hívhatjuk a környezeti elemeket; hiszen nyugtat a víz, jót tesz, ha megölelünk egy fát, valamint a helyes légzés hatékonysága sem vitatható. A minket körülvevő enteriőr is felelős lehet, a színek és illatok jótékonyan hatnak ránk. Kellemes környezetet teremthetünk magunk körül az illóolajok segítségével, és nem utolsó sorban a sírás is felszabadítóan hat ránk. Ha megszabadulunk a stressztől, kevesebb esélyt adunk a betegségek kialakulásának, növekszik a teljesítményünk, elkerülhető a depresszió, és hasznos részévé válhatunk a társadalomnak.

A jógában minden egyesül, testre és lélekre egyaránt jótékony hatással van.

Harmóniába kerülsz önmagaddal, megtanulsz helyesen lélegezni, a tested és a lelked egyaránt formálod általa. Nagy Gabriella jógatanár segít Neked e cél elérésben, aki Trivandrumban ismerkedett meg a jógával, később pedig megszerezte a jóga tanári képesítést is.

Filozófiája: „Mindannyian tanulók vagyunk, a különbséget közöttünk csak a gyakorlással eltöltött idő teszi.” (Kevin Gardiner)

A leendő tanítód Qatarban „Ashtanga Vinjasa” jógát tanult, mely kifejezés szanszkrit, jelentése pedig „nyolc ág”. Egy indiai bölcs, Patandzsali Maharishi nyolclépcsős jógarendszerére utal. Több éves külföldi tanulás és tanítás után visszatért Magyarországra, és elkezdett az „Iyengar” jógával foglalkozni, melyben a pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység.  A tanítás az egyvonalúságra helyezi a hangsúlyt. Maximális eredményt és hajlékonyságot biztonságosan úgy érhetünk el, ha a pózokban a test bizonyos vonalakat követ.

Vélemény, hozzászólás?