Posted on Hozzászólás most!

Rejtő Jenő – A boszorkánymester – ingyenes hangoskönyv letöltés

rejto jeno a boszorkanymester

A boszorkánymester két kis csövet tett a fülébe, amely gumiban folytatódott, és egy mikrofonszerű valami himbálódzott a végén. Nem is vitás, komoly ember, állapítja meg Vass. A Belicska, aki húsz éve háziorvosuk…, az öreg Belicska, aki zúzmarás, nagy bajusszal szokott érkezni, úgynevezett sztetoszkópot hord a zsebében…

A hangoskönyv letölthető az alábbi linekeken:

 1. 01-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Egy baleset még a jobb eset (23:58 min, 23,4 Mbyte)
 2. 02-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Kicsi a Vass, de gyenge (14:07 min, 13,9 Mbyte)
 3. 03-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Kvázi az első fejezet (21:54 min, 21,4 Mbyte)
 4. 04-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – A szanatóriumban feltűnés nélkül meghal a főhercegnő (25:22 min, 24,7 Mbyte)
 5. 05-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Egy különös éjszaka (64:08 min, 61,9 Mbyte)
 6. 06-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Egyre cifrább lesz (48:44 min, 47,1 Mbyte)
 7. 07-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Kiderül, hogy valaki mindent megértett anélkül, hogy görögül tudna (31:08 min, 30,3 Mbyte)
 8. 08-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Az ügyet tisztázzák úgy, hogy még zavarosabb lesz (24:31 min, 23,9 Mbyte)
 9. 09-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Megindul egy gyors nyomozás (21:24 min, 20,9 Mbyte)
 10. 10-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Nem történik semmi, de az végzetes (8:50 min, 8,8 Mbyte)
 11. 11-Rejto_Jeno-A_boszorkanymester.mp3 – Wallenstein főorvos 12 menetben a halállal (12:02 min, 11,9 Mbyte)

Rejtő Jenő – A boszorkánymester című könyve nem csak hangosköny, de e-könyv formájában is letölthető.

Forrás: mek.oszk.hu

Részlet a könyvből:


Első fejezet

Egy baleset még a jobb eset

1.

A Duna-parti nagyon előkelő Trombita-szálló portása ijedtében megdermedt. Tizenöt éve áll itt, ebben az aranygombos kabátban, a kocsifelhajtó előtt, de ilyen még nem volt!

Buda felől egy mentőautó jön, szabályszerű szirénázással, majd elkanyarodik a hídfőnél, megáll a Trombita-szálló előtt, a mentőautóból egy nagyon szép, fiatal hölgy száll ki, azt mondja a mentőorvosnak, hogy várjon, a sofőrnek odaad valami pénzt, és egyenesen besiet a főkapun.

Értsük jól meg a portást: Itt már állt meg olyan Rolls-Royce autó, amiből az egész világon csak egy darab volt, és külön az utasa számára készült. Itt már stoppolt tizenkét cilinderes Maybach kocsi úgy, hogy egyetlen sárgömbnek látszott az egész. Ide már megérkezett a nyolcvanas években egy bohém angol trónörökös, élő leányfejekkel díszített batáron, és jött valaki Perzsiából tizenhét autóval egyszerre.

De mentőkocsin még nem érkezett vendég a Trombita-szállóba. Ez a vendég kicsit sántikál, turistaruhában van, különben igen szép, barna nő, és ügyet sem vet a portásra.

– Hová tetszik, kérem?

– Vacsorázni. Itt a hallon át egy különszobába jutok, ahol nyugodtan eszem valamit. Rendkívül éhes vagyok.

Szólt és továbbment. A sofőr és a mentőautó orvosa úgy nézték a portást, hogy ez nem merte útját állni az ifjú hölgynek. Az ifjú hölgy felteríttetett a különszobában, és megkérdezte, hogy mi van készen, mivel nem akarja a mentőket megvárakoztatni. Hideg bélszín volt még és különböző saláták. A hölgy evett, ötven pengő borravalót adott, ötvenet a portásnak, és már menni készült, amikor egy sokkal különösebb esemény duplázott rá az elsőre.

Iszonyú szirénázással érkezett egy újabb mentőkocsi.

Mi van ma? A Trombita előtt tartják a mentőautók idei concours d’élégance-ját?

Nem. Az emeletről támogatott le a főpincér egy szédelgő hölgyet, aki részint az ő karjára, részint egy magas, szmokingos úr karjára támaszkodott, és a gyomrát fogta. A hölgyet felsegítették az egyik mentőkocsira. A másik leány, aki vacsorázott, és éppen ötven pengőt adott a portásnak, csodálkozva látta, hogy a gyomrát fogó, igen szép, filigrán, szőke leány beszáll az ő mentőkocsijába, és elrobognak vele. A másik mentőkocsiból ugyanakkor leugrottak a hordággyal. A fiatal lány gondolkodott.

Lehet, hogy több mentőkocsi ma már nem indul a Trombita-szálló bejáratától. És ő szeretne a Lakos Szanatóriumban lenni, ahol várják. Beszállt hát a mentőkocsiba, és azt mondta:

– Lakos Szanatórium! De siessünk! Mert várnak!

Az összes mentőautó elrobogott, a portás ott állt kábultan, egymagában, mivel a hosszú úr öt pengőt adott a főpincérnek, és azt mondta:

– Ha Vass igazgató úr telefonál, és engem keres, mondja meg, hogy a hölgy rosszul lett, és bevitték a Lakos Szanatóriumba. Én lementem a Windsor Grillbe.

A főpincér bement, az úr elment, a portás tűnődött. Annyi bizonyos, hogy a lány nem abba a mentőkocsiba szállt, amelyikkel jött, viszont, akit a főpincér lehozott, az nem avval a mentőkocsival távozott, amelyiket kihívták. Általában mi ez itt ezekkel a mentőkocsikkal? Mi volt ez a hölggyel, aki kiszállt vacsorázni, és a másikkal, aki itt vacsorázott, aztán beszállt?…

Az ember megbolondul!

Holott rém egyszerű eset: a két mentőkocsi elcserélte az utasát. Kovács Ágnest az a mentőkocsi vitte be a Lakos Szanatóriumba, amelyikkel Szofi Olaf Günter főhercegnő érkezett, és a főhercegnő (több mentőkocsi nem lévén) azon az autón vitette magát a Lakos Szanatóriumba, amelyen Kovács Ágnest kellett volna bevinni, mivel szarvasgomba-pástétomot evett, megfájdult a gyomra, és rosszul lett.

A portás állt, tűnődött. A híd alól egy szép, kivilágított hajó úszott lassan a Dunán, daloló kirándulókkal, és megszólaltatta a sípját. A portás úgy nézte a hajót, mintha ez köteles lenne válaszolni a hirtelen lejátszódott villámproblémára.

De a hajó fütyült rá. Kettőt.

Tobábbi Rejtő hangoskönyvek

Vélemény, hozzászólás?