Posted on Hozzászólás most!

Hangoskönyvek előnyei a papírkönyvekkel szemben

Az egyik legnagyobb előny a hangoskönyvekben az elérhetőség. Nem kell a könyvet magaddal cipelned, elég csak egy okostelefon vagy egy MP3-lejátszó, és máris bárhova magaddal viheted a hangoskönyvet. Ez különösen hasznos lehet, ha sokat utazol, vagy ha egyszerűen csak szeretnél többet olvasni, de kevés szabadidőd van.

Másodszor, a hangoskönyvek segíthetnek abban, hogy több könyvet olvassunk el ugyanabban az idő alatt. Mivel a hangoskönyveket utazás közben is hallgathatjuk, kihasználhatjuk azokat az időszakokat, amikor úgysem tudunk olvasni (pl. autóban utazás közben), hogy mégis előrelépést tegyünk a könyveinkben.

Harmadszor, a hangoskönyvek nagyon hasznosak lehetnek a nyelvtanulóknak. Mivel a hangoskönyvek általában anyanyelvi beszélők által vannak felvéve, segítségükkel megismerkedhetünk a nyelv valódi árnyalataival és ritmusával.

Végül, de nem utolsósorban, a hangoskönyvek lehetővé teszik, hogy könnyebben hozzáférjünk olyan könyvekhez, amelyek másképp esetleg nehézkesek volnának számunkra. Például, ha valakinek olyan íráskészsége van, amely miatt nehézkes lenne olvasnia a könyvet, a hangoskönyv lehetővé teszi, hogy mégis megtapasztalja az olvasás élményét

Vélemény, hozzászólás?