Szemán Zoltán - A csillagok dala (Letölthető)

2899 Ft

Figyelem! Ezen termék vásárlás után a hangoskönyv letölthetővé válik, nem kerül CD szállításra.

Cikkszám: HELM 9786156361202 Kategóriák: ,

Leírás

Ez a novelláskötet kifejezetten azzal a célzattal íródott, hogy megkísérelje azok figyelmét felkelteni a sci-fi műfaj iránt, akik még nem ismerik, esetleg nem kifejezetten kedvelik. Az öt novella (három hosszabb és két rövidebb) inkább az emberi, érzelmi vonalra igyekszik koncentrálni, a bonyolult technikai kifejezések használata nélkül.

A faun álma: Egy a görög mitológiából ismert alak hirtelen a huszonharmadik században találja magát. Vajon mihez kezd a faun, aki az életerejét a szerelemből meríti, egy olyan világban, ahol az emberekből már szinte minden érzelem kihalt?

A látogató: Az emberiség már kapcsolatba lépett számos idegen fajjal, de a Föld vezetői szinte paranoiás módon rettegnek az idegenektől. Az emberek sokszor viszolyognak, tartanak más civilizációk képviselőitől, és csupán néhány földönkívülinek engedélyezik, hogy meglátogassa a kék bolygót. A kevesek egyikének útinaplójába olvashatunk bele ebben a történetben.

A per: A Fajok Galaktikus Tanácsa tudomást szerez az emberi civilizáció létezéséről. A kezdeti tárgyalások azonban hirtelen abbamaradnak, és a Tanács hosszú évekig nem reagál a Föld hívásaira. Majd egy szép napon az emberek kurta, minden magyarázatot mellőző üzenetet kapnak a nagyhatalmú szervezettől: Azonnal beszélni akarnak a Föld két megbízottjával.

Minna: Egy nyugdíjba vonult biológus-fizikus csillagjáró asszony és egy emberi érzésekre, érzelmekre szomjas mesterséges intelligencia furcsa kapcsolata, amire egy szokatlan haláleset árnyéka vetődik.

Pillangó: Történet egy különleges képességekkel rendelkező kisfiúról és a nyomtalanul eltűnt, immár évek óta halottnak nyilvánított édesapjáról.

További információk

Szerző

Formátum

Kiadó

A felolvasás nyelve

Előadó

Érdekelhetnek még…