Asimov, Isaac - Robottörténetek (audio CD)

1990 Ft

Isaac Asimov novelláival és regényeivel a tudományos-fantasztikus irodalom egyik legnépszerűbb univerzumát alkotta meg. Robottörténetei közül négyet választottunk ki…

Elfogyott

Leírás

Isaac Asimov novelláival és regényeivel a tudományos-fantasztikus irodalom egyik legnépszerűbb univerzumát alkotta meg. Robottörténetei közül négyet választottunk ki:
Robbie – Robotálmok – Az AL-76-os robot elkeveredik – Öcsi.

A robotika három törvénye
1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.
2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az Első Törvény előírásaiba ütköznének.
3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az Első és Második Törvény előírásaiba.
A robotika kézikönyve, 56. kiadás, 2058

Isaac Asimov orosz származású amerikai író és biokémikus, aki igen sikeres és rendkívül termékeny írói pályafutással rendelkezik, leginkább sci-fi és szórakoztató tudományos művei miatt ismerik. Asimovot a science fiction mestereként tartják számon, Robert Heinleinnal és Arthur C. Clarke-kal együtt alkotják a sci-fi nagy hármasát. Céljául tűzte ki a science fiction megreformálását és az igazi irodalom szintjére emelését. Asimov és írótársai a valódi természettudomány eredményeire támaszkodtak írásaikban, örökre megváltoztatva azt. Művei szigorú logika szerint, a törvényekre hivatkozva épülnek fel. Asimov legismertebb műve az Alapítvány-trilógia, s ezzel együtt az egész hozzá fűződő univerzum, az Alapítvány-, a Galaktikus Birodalom- és a robot-sorozat. Ezen legismertebb művein kívül krimit és fantasyt is írt, valamint rengeteg nem irodalmi művet. Ő írta az űrvadász-sorozatot is, Paul French álnév alatt. Asimov legtöbb tudományos írása a fogalmakat magyarázza történelmi úton, olyan időszakra visszatérve, amikor a tudomány még csak a legegyszerűbb állapotában létezett. A tiszteletére nevezték el róla az 5020 Asimov aszteroidát, az Asimov’s Science Fiction magazint és két különböző Isaac Asimov-díjat is.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

,

Kiadó

Játékidõ

150 perc

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Robottörténetek (audio CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…