Akció!

Babits Mihály - A gólyakalifa (MP3 CD)

Original price was: 5200 Ft.Current price is: 4897 Ft.

“A jó házból való úrifiúnak, Tábory Elemérnek mindene meglenne a boldogsághoz, csak – hogy a költőt idézzem – ne volnának rossz álmai. Elemér álmában egy rosszindulatú, alantas iparos kisemmizett, megalázott, agyongyötört inasának látja magát.”

Cikkszám: TIT 9789630649889 Kategóriák: ,

Hallgasson bele:

Leírás

„A jó házból való úrifiúnak, Tábory Elemérnek mindene meglenne a boldogsághoz, csak – hogy a költőt idézzem – ne volnának rossz álmai. Elemér álmában egy rosszindulatú, alantas iparos kisemmizett, megalázott, agyongyötört inasának látja magát; ettől a víziójától (vagy kényszerképzetétől) nem tudván szabadulni, akut szorongásaiban megkettőzi önmagát, s lényegében a személyiségfölbomlás vészhelyzetébe kerül.” Gyöngyösi Levente Elemér, szabadulni kívánván a személyiségnek rosszabbik oldalától, megpróbálja rávenni inas-énjét az öngyilkosságra. Csakhogy így Tábory Elemérnek is meg kell halnia.A regény címét Babits egy azonos című Ezeregyéjszaka-beli történetből kölcsönözte. Eszerint egy kalifa (vallási vezető) puszta kíváncsiságból gólyává változtatja önmagát. Csakhogy gólyaként nem tudja felidézni a visszaváltozáshoz szükséges varázsigét; de szerencsére egy barátja segít rajta.
Babitsnak ebben az 1913-ban írt regényében keverednek a fantasztikus és életrajzi elemek, de a városi és a vidéki élet, az utazás és a városi életmód ellentéte is megmutatkozik.
Felolvassa: László Zsolt.
Megjelenés: 2008. június

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

5,5 óra

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A gólyakalifa (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…