Rejtő Jenő - Az elveszett cirkáló (MP3 CD)

(2 vásárlói értékelés)

2990 Ft

Piszkos Fred színrelép és ennek a Brit Királyi Haditengerészet látja kárát, illetve nem látja…, de ez kissé bonyolult. Hogy hogyan bonyolódnak az események egyre tovább, azt mindenki megtudhatja Rudolf Péter kacagtató előadásából.

3 készleten

Cikkszám: 9789630955669 Kategóriák: , ,

Leírás

Nincs azon semmmi csodálkoznivaló, hogy a Brit Királyi Tengerészet történetének lapjain nem szerepel a Balmorai nevű cirkáló eltünésének históriája, az érdemes hadihajót ugyanis az éj leple alatt kötötte el Piszkos Fred. El nem ítélhető tettét azért követte el, mert egy hajó bérlésére nála lévő pénzt elrulettezte. Hajóra pedig szüksége volt, hogy elindulhasson az expedíció Indokínába egy eltünt légionista felkutatására. Szegény Piszkos Fred, ha előre sejti, hogy egy angol hadihajó kapitányának ápoltsági szintjéig mosdatják, aligha vág bele a dologba. De ha már benne voltak, mellékesen megoldották őfelsége birodalmának gyarmatügyi kérdését, lelepleztek egy veszedelmes árulót, többször megmentették a fiatal Earl of Sudessex életét és végül teljesen váratlanul megtalálták a légionistát. Ez a könyv is paródia. Kellemes szórakozást ígér. Legeza Ilona könyvismertetője Rejtő Jenő (született Reich Jenő, írói álnevei: P. Howard, Gibson Lavery) (Budapest, 1905. március 29. – Jevdokovo, Szovjetunió, 1943. január 1.); magyar író. Látszatra ponyvaregényeket írt, azonban életművét manapság már az irodalmi körök is nagyra értékelik. Olvasottsága Jókai Móréval vetekszik. A pesti művészi élet ismert alakja volt, barátság fűzte a kor jelentős művészeihez, így például Karinthy Frigyeshez és Kabos Gyulához is. Külföldi útjairól hazatérve színdarabokat írt. Nagy sikert aratott az Aki mer, az nyer című operettje (1934). Sajátos humorú, gyakran idegenlégiós témájú kalandregényeket írt, amelyek rendszerint folytatásokban jelentek meg a lapokban. Stílusában tudatosan törekedett a filmszerű vágások technikájára: bementünk a bakterházba, azután elhelyeztük a baktert az ágy alatt, a felgyorsult cselekményt rövid, egy-két szavas mondatokkal fejezte ki. Humora bölcselkedő megjegyzéseiben is érvényesült, például: Egy szabó mondja: Az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye – rövid és céltalan. Más: A nő olyan, mint egy költői hasonlat – ha szép, az sem baj, hogy semmi értelme. 1942-ben nyilas feljelentés alapján súlyos betegen hurcolták el a nagykátai kórházból egy büntetőszázadba. A szovjet fronton, munkaszolgálatosként vesztette életét harmincnyolc éves korában. Műveihez 1956 előtt csak a feketepiacon lehetett (borsos áron) hozzájutni; új kiadásban A fehér folt jelent meg elsőként, 1958-ban.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

280 perc (4 audio CD)

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Az elveszett cirkáló (MP3 CD) termékről 2 értékelés

 1. Dudás Imre

  Remek

  Gyermek koromban – amikor a vakok általános sulijába jártam – a nevelők gyakran olvastak fel könyvekből. Akkor valamiért elviselhetetlennek találtam Rejtőt. Azonban néhány évvel később a kezembe kaptam egy művét (Az elveszett cirkáló volt az), amit “rongyosra” hallgattam. Rudolf Péter olyan elementárisan jól adta elő, hogy beleszerettem Rejtőbe.

 2. Széplaki Tamás

  Jó író, jó könyv, jö előadó…….ilyen egyszerű

  Azt hiszem az mindent elmond, hogy az emúlt egy évben pontosan tizenkétszer hallgattam meg ezt a hangoskönyvet, és meg fogom hallgatni tizenhamadszor is!
  Jó író, jó könyv, jö előadó…….ilyen egyszerű

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…