Rejtő Jenő - Piszkos Fred, a kapitány (MP3 CD)

2990 Ft

Rejtő-sorozat második részében Piszkos Fred visszatér. Ez alkalommal a háttérből irányítja az eseményeket, s egyengeti egy hazájába visszatérő ifjú trónörökös, valamint a kikötők jólelkű vagánya, Fülig Jimmy kalandos …

Elfogyott

Cikkszám: 9789630947503 Kategóriák: , ,

Leírás

Rejtő-sorozat második részében Piszkos Fred visszatér. Ez alkalommal a háttérből irányítja az eseményeket, s egyengeti egy hazájába visszatérő ifjú trónörökös, valamint a kikötők jólelkű vagánya, Fülig Jimmy kalandos útját Port Szaidtól Szingapúron át a Boldogság Szigetek fővárosáig. A mindvégig groteszk könyvet fordulatos cselekménye mellett elsősorban szellemessége teszi olvasmányossá.

Tartalom:
Uram! A késemért jöttem! – így kezdődik a ponyvaparódia, mely írójának legsikeresebb, leghíresebb könyve. Fülig Jimmy kihúzza áldozata hátából (annak tiltakozása ellenére) a gyöngyház nyelű kést, és elszegődik a Honolulu-Star nevű luxushajóra az általa leütött fűtő és pincér helyére. A hajón találkozik Piszkos Freddel, aki potyautasként és a hajón utazó, ifjú St. Anioni de Vicenzo Y Galapagos főherceg személyi őrzöjeként utazik a Boldogság szigetére. A kalandos hajóúton Fülig Jimmy megállapodik a főherceggel, hogy néhány napra szerepet cserélnek. A főherceg az alvilággal való ismerkedést Szingapurban kezdi, és csakhamar kiváló verekedő hírébe keveredik, míg Fülig Jimmy a kormányzás útvesztőiben és nem kevés szorongatott helyzetében egyre többször az ökléhez folyamodik. A főherceg közben megismerkedik a saját királyságát megdönteni akaró összeesküvés tagjaival, és erős kényszer hatására elindul, Piszkos Freddel a nyomában, birodalma visszaszerzéséért. Fülig Jimmy azonban már rendet csinált, és semmi akadálya, hogy a főherceg boldogan vezesse az országot Vöröskarommal az oldalán, aki az összeesküvés vezetőjének lánya. Ebből az alkalomból Piszkos Fredet is megmosdatják, mivel kiderül, hogy nemcsak személyi őrzője, hanem édesapja is a főhercegnek.

A hangoskönyv Bodrogi Gyula felolvasásában elevenedik meg.

További információk

Tömeg 0.15 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

500 perc (1 MP3 CD)

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Piszkos Fred, a kapitány (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…