Alighieri, Dante - Isteni színjáték – Dante (MP3 CD)

2990 Ft

Dante, Isteni színjátéka méltán nevezhető a középkor enciklopédiájának. Az olasz irodalmi nyelvet kialakító első irodalmi mű. Valamint a kor teljes kulturális hátterét bemutató eposz.

Elfogyott

Cikkszám: 9789630968683 Kategóriák: , ,

Leírás

Dante, Isteni színjátéka méltán nevezhető a középkor enciklopédiájának. Az olasz irodalmi nyelvet kialakító első mű. Valamint a kor teljes kulturális hátterét bemutató eposz.

Az Isteni színjáték, eredeti címén Komédia, Dante Alighieri hétnapos túlvilági utazásának története. Isten hét nap alatt teremtette a világot, Dante pedig hét nap alatt bejárja és megérti a teremtést a maga teljes gazdagságában…

A mű hőse 35 éves korában eltévedt az életben, mivel elvesztette és elhagyta a tökéletességet. Fel szeretne jutni az erény dombjára, de három vadállat állja útját. A halott szerelmes Beatrice leszáll az égből és megkéri a római költőt Vergiliust, hogy segítse az útját.

A nagy római költő kalauzolja végig a mű főszereplőjét a Poklon át, a Purgatóriumba. A földi Paradicsom után viszont már Beatrice kíséri végig a mennyei Paradicsomig vezető úton földi szerelmét.

Az isteni színjátékot nem csak azért érdemes elolvasni, mert kötelező. Hanem mert az emberiség történelmének egyik legkiemelkedőbb alkotása. Teljes és átfogó képet ad a középkorról.

Szerb Antal véleménye szerint: „A Divina Commedia minden részének, azt mondják, hármas az értelme: az első a szó szerinti értelem, a másvilági útleírás, a második a rejtett politikai vonatkozás, a harmadik pedig a vallási igazság, a lélek útja Isten felé

További információk

Tömeg 0.1 kg
Szerző

Előadó

Fordította

Kiadó

Játékidõ

120 perc

Formátum

Műfaj

A felolvasás nyelve

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Isteni színjáték – Dante (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…