Akció!

Popper Péter - Pilátus testamentuma (MP3 CD)

Original price was: 5200 Ft.Current price is: 4897 Ft.

“Műfaji szempontból végül is egy regényt írtam arról, hogy egy művelt római úr, miként élhette meg a golgotai történéseket, egyrészt idegenkedve szemlélve a latin műveltség nézőpontjából barbár világot, másrészt érthetetlenül vonzódva hozzá.” (Popper Péter)

Cikkszám: TIT 5999881487213 Kategóriák: ,

Hallgasson bele:

Leírás

Műfaji szempontból végül is egy regényt írtam arról, hogy egy művelt római úr, miként élhette meg a golgotai történéseket, egyrészt idegenkedve szemlélve a latin műveltség nézőpontjából barbár világot, másrészt érthetetlenül vonzódva hozzá. (Popper Péter) A Szilágyi Tibor által megdöbbentő átéléssel felolvasott hangoskönyv fejezetei után az író beszél a műről, és vall a téma iránti vonzódásának gyökereiről, és a Pilátus figurával való mély azonosulásáról.
A hangoskönyv egy latin műveltségű római katonatiszt szemszögéből mondja el a golgotai eseményeket. A tisztet, Pontius Pilátust, Judea helytartójává emeli a sors. Idegenkedve nézi a számára barbárnak tűnő zsidó vallási kultuszt, mégis egyre jobban belekerül a messianisztikus eszme vonzáskörébe. Sajátos helyzete lehetővé teszi, hogy Róma, a főpapság és Jézus tanítványainak oldaláról is figyelje a kereszténység megszületését.

További információk

Tömeg 0.5 kg
Szerző

Előadó

Kiadó

Játékidõ

6 óra (1 mp3 CD)

Formátum

Műfaj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pilátus testamentuma (MP3 CD)” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…